Mennyibe is kerül egy New York-i út? Sokak álma – Superz.

Mennyibe is kerül egy New York-i út? Sokak álma

Tényleg megéri?!

Tippek & beszámoló by Szerencsés Szabolcs

Az élet úgy hozta, hogy megadatott nekem az a lehetőség, hogy többször is járjak kint NYC-ben.

Voltam kint csórón és teli zsebbel is. Ráadásul éltem is ott pár hónapot, de mennyire real az amerikai álom és mennyire király oda kilátogatni?

Akár repjegyet már 120.000 Ft-ért is tudsz venni (oda-vissza), amit azért na... egy átlag magyar is össze tud spórolni. De milyen más költségekkel kell számolnia?

Egyrészt én bármerre voltam a világon a taxisok 80%-a mindig átvert, tehát egy taxi fuvarral mindenképp számolj (ez JFK reptérről kb 100 dolcsi lesz a belvárosig, ami cirka 30.000 Ft) vagy ásd bele magad az "amcsi bkv"-ba. Legalább ha kipróbálod a New York-i tömegközlekedést akkor utána jobban fogod értékelni a budapestit:)
Szállás: Srácok, ha amcsiba mész a szálláson nehezen fogsz tudni spórolni. Airbnb, hotel mindenképp drága lesz, és alacsony minőségű. A lakások a hiedelmekkel ellentétben nagyon gagyik kint és brutál drágák. Szinte papírfalakkal mindent áthallani, és a reggelit is nagyon kispórolják. Ja és persze a jó kis amerikai üzleti érzék által, amire extrát el lehet kérni azt el is fogják kérni! :) Nem vicc! Ott a gazdaság pörög és bár bullsh*t urbán legenda, hogy az amerikaik mennyire hülyék, rettenetesen képzett üzletemberek és minden centet kisakkoznak és ráadásul értenek is hozzá! Tanulni mindenképp lehet tőlük!

Ha van pénz, akkor jó híreim vannak: Amcsi neked egy álom lesz és életed élménye! Én amikor fillérekből mentem ki, őszintén szenvedtem! AirBerlin (most már hála Istennek csődbe is ment), borzalmasan kicsi székek, a lábam el se fért a repcsin, borzalmas kiszolgálás és tömeggyomor a gépen (9 órán keresztül!!), brutál hosszú sorok a reptéren (JFK), ahol persze vissza is utasíthatnak ha épp bevándorlónak titulálnak és még aznap foglalhatod is a vissza jegyed Budapestre. Bár hiába olcsó hotelben voltam, nem volt vészes, csak konkrétan hallottam ahogy a szomszéd ásít.
Habár a látványa New York-nak lenyűgözött, de őszintén megmondom Neked, k*rvára frusztrált, hogy ezt meg azt nem tudom megvenni, vagy ide nem tudok beülni vagy jegyet venni rá. (pl: Times Sqaure-es showkra. De azért egy mozit összehoztam :D Öregem, azóta duplán értékelem a cinema city minőséget és a halk magyarok mozizási szokásait)

Teli zsebbel tényleg varázslatos. Elképesztő sok lehetőséged van. A felhőkarcoló hotelek must have kipróbálni és a 65. emeleten ébredni elképesztő látvánnyal. A Central Park állatkert: FUN! Macys bevásárlóközpont: BOMBA! (ráadásul pár valódi híresség is elsétált mellettünk a karácsonyi vásárlás közben, durva volt őket testközelből látni!) A Dunkin Donuts-ot mondjuk pár centből is megtudod látogatni, de rettentő komolyakat tudsz amcsiban enni, és baromi profin főznek (ismét urbán legendával ellentétben, hogy csak hambi és pizzán élnek). Én amikor kint voltam ráadásul a Mcgregor vs Nate Diaz-ra is akartam volna jegyet venni (ha már csak nem 7000 usd-ért maradt volna), de nyilván hatalmas élmény, hogy: A világ egyik abszolút középpontjában töltöd napjaid, ahol a világ jelentős történései zajlanak. Mert ez így van, ha tetszik ha nem.

Hogy mikor érdekes kilátogatni? Gyakorlatilag bármikor! Nekem a két kedvencem az karácsony körüli időpont volt illetve augusztuszi napsütéses időben!

Akik ismernek (Szerencsés Szabolcs ), ráadásul tudják, hogy én nekem Amerikában volt egy "tudattágulásom" ahol eszeveszett víziót kaptam és elindítottam a millionsonair kampányom (hogyen érek el 5 év alatt X millio usd-ot), ami óriási löket volt az életemben. Elvégre 3,5 év alatt kb 4 millió dollár bevételt össze is hoztam a cégemmel, amellett, hogy piacvezetők lettünk. Szóval ja: az amerikai álom feeling működik és tényleg óriási löketett kaphatsz kint, látván, hogy működnek a nagyok kint és mennyi tudást és attitűdöt tudsz ott elsajátítani.

Jó hírem az, hogy egyáltalán nem gáz, ha most csóró vagy, én is az voltam bevallom neked őszintén. Ha van benned potenciál és jó sales-es/vállalkozó szellemű vagy akkor told bele az időt és munkát és kifogsz jönni a deep sh*t-ből, no worries!
Menjen motivációba a komoly célkitűzés, határozottan tudd merre haladsz és miért, és esküszöm Neked hamarosan Te is New York-ban találod magad egy kellemes kávézóban akár egy még kellemesebb nagy hotel lánc lounge-jában.
Természetesen szívesen segítek Neked ha tudok, írj rám nyugodtan a blog Facebook oldalamon.

Vannak megoldások bőven, hogyan keress Te is 7 számjegyet, kitartó munkával a legtrendibb online szegmensben.

 

 

Szumma:

Ha minimál zsetonból akarsz kilátogatni akkor két dologban tudunk segíteni: Egyrészt, a legjobb áron a legstílusosabb cuccokat mgtudod venni a SUPERZ-től, amik magyar pénztárcához vannak igazítva, de a legtrendibb férfi felsőruházati termékek! Én hozzáteszem, hogy tőlem állandóan kérdezték az amcsik megállás nélkül, hogy hol veszem ezeket a cuccokat, mert brutál jól néznek ki. Hát ja... Eskü csípik ezt a stílust, és hiányzik cikk is odaát! Pont ezért talán majd meg is nyitunk USA-ban is egyszer!:)

A másik pedig a tippek: Fapados légitársaságnál ne csodálkozz ha úgy jársz mint a fentebbi képen. Nagyon szűkös a hely, de legalább olcsón kint vagy kb 1. átszállással (vagy esetleg a polish LOT úgy hallottam megy direktbe is, bár ezt nem találtam meg. ) így kb 11-13 óra alatt átszállással együtt kijutsz Amerikába, akár 120.000 Ft-ért oda-vissza. Ha egy hetet vagy, akkor a kaját olcsóba megtudod oldani, pl: dunkin donuts (amúgy nekem kedvencem volt), Meki, burger, vagy a hibátlan New yorki hot-dogosoktól is vehetsz pár dodo-ért gyrost, hot dog-ot stb-t. (és nagyon finom!!)
Szállás: Legjobb ha havernál próbálod megoldani ha szűkös a budget. Vagy olcsóbb külvárosi hotelek Queens-ben, akár New Jersey-ben. Nézz olyat ahol közel van a metro vonal! Én legelőször szűkösen 500 usd zsebpénzzel mentem ki (kb 150K), úgy, hogy az volt minden pénzem. Tartalékom nem volt otthon, all-inba nyomtam!:)) Még hála Istennek így is 200 usd megmaradt, szűkösen de bejártam New Yorkot és a nap végén még egy jobb éttermet is megengedhettem magamnak, és mondom a szállás sem volt annyira rossz, csak zajos.

Ha van cash az még jobb! Central Park körül vannak a legjobb hotelek és ott a legjobb az élet. Javaslom nézz ott valami felhőkarcolót jó kilátással. A legolcsóbb 5 csillagos Central Park-i hotel, a hotel Park Lane , ja old school, de nem rossz! Vagy nyilván mehetsz felsőbb kategóriásokba is mint: InterContinental, Trump, Peninsula, Taj Hotel (brutál!), The Plaza (ja, ez van a reszkessetek betörőkben:)), Mandarin (nekem a következő target ez!), és persze a két top kategória: Ritz Carlton és Four seasons. Mindkettő ikonikus manhattani hotel, de a "Baccarat" még őket is körözi.

Ha bármi kérdésed van NY-i utad kapcsán, nyugodtan írj, szívesen segítek!

Konklúzió: NEW YORK eszméletlen. De természetesen minél több pénzzel érkezik oda az ember annál több lehetősége van átélni a nagy amerikai életet! És igen: Amerika drága, főleg New York!

 

Legnépszerűbb cikkeink:

Lelepleztük az új iPhone 11 pro-t! :O

Budapesti helyszín tippek randihoz

3 brutális film hamarosan a mozikban!